ARIOR

A la recerca de respostes a les grans preguntes que des de sempre s’ha fet la humanitat, trobem propostes filosòfiques, religioses, científiques… i en totes elles hi descobrim una mica de nosaltres mateixos i, per extensió, de la nostra feina i de la nostra vida.

Som Arior, el nostre nom és un acrònim resultat de fusionar les paraules argent i or. I ho és perquè són els metalls que fem servir per a l’elaboració de les nostres joies.

Avui, sabem que aquests metalls són el resultat de la fusió nuclear que es produí dins d’una estrella supernova quan, en col·lapsar-se, produí una gran explosió gràcies a la qual es va acabar formant el nostre sistema solar i, en ell, el nostre planeta. Cada bocí d’aquests metalls és anterior a l’aparició de l’ésser humà i molt probablement ens sobreviurà més enllà de la nostra pròpia existència.

En els orígens del pensament de la nostra civilització, els presocràtics van postular que hi ha quatre elements materials que es troben a la natura de manera eterna, són: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. Tot i haver superat de llarg aquesta teoria, no podem obviar que aquests elements han perdurat al llarg de la història com a font d’inspiració per a diferents representacions d’expressió artística en corrents i estils molt diversos, tant a l’antiguitat, com a l’època medieval, el Renaixement, el Modernisme…

Per a nosaltres són encara la font de la qual bevem quan anem a la recerca de la inspiració, perquè en el fons, són la representació de la Natura en sí mateixa i ens ofereixen formes, textures, colors i canvis permanents que mai deixen de sorprendre’ns. En cada joia que fem hi posem aquest bocí d’estrella, aquesta mica de natura i aquest esquitx de creativitat artística que adobem a base de grans dosis de coneixement tècnic i d’ofici junt amb una tradició artesana d’anys que ens avala més enllà de les nostres fronteres. Tenim un passat que ens enorgulleix i un futur que ens il·lusiona, som un equip cohesionat que evoluciona conjuntament i mira cap al futur i els nous projectes que vindran sense por i amb molta energia.

Les nostres joies superen la categoria de complement decoratiu, van més enllà. D’entrada t’atrau per una evident qüestió estètica, quan te la mires amb detall t’agrada perquè és tècnicament perfecta, en posar-te-la te n’adones de que és còmode i llueix tal i com t’esperaves i, a mida que passa el temps, et sorprens quan de sobte, un dia, te n’adones de que t’has fusionat amb ella, te l’has fet teva i l’has integrat a la teva imatge. En aquest moment, nosaltres podem dir: sí, ho hem aconseguit!