ROGER FIGUERAS XUFRÉ

Dissenyador

Un passeig per la muntanya, un gest del seu fill, una emoció… En les emocions hi rau la guspira, però és en les hores de dedicació que es genera el procés. No hi ha inspiració sense esforç, ni projecte sense ofici.

Roger Figueras i Xufré
dissenyador d’Arior al seu taller a Barcelona.

A Arior, el dissenyador és en Roger Figueras i Xufré. Persona versàtil i apassionada que gaudeix amb la seva feina i, per extensió, amb la seva vida. La seva formació avarca camps tan dispars com l’ensenyament, la dansa, el ioga, el bàsquet, el gravat, la pintura, el modelatge en cera o inclús en 3D. És un gran admirador de la Natura, de la seva bellesa imperfecta i de la seva esplendor senzilla. S’hi deixa portar sense capficar-s’hi, només permetent que tot flueixi. Com ho faria en una dansa, mirant de mantenir la concentració que li permeti assolir aquell moviment que el duu a la quietud mental que esdevé imprescindible en el procés creatiu. És a dir en el propi fet de dissenyar.
Aquest concepte el té integrat a la seva vida. Un passeig per la muntanya, un gest del seu fill, una emoció… En les emocions hi rau la guspira, però és en les hores de dedicació que es genera el procés. No hi ha inspiració sense esforç, ni projecte sense ofici.

Per a dissenyar una joia no n’hi ha prou amb un traç encertat, cal un domini de la tècnica que assegurin la viabilitat del projecte i cal, alhora, el valor d’arriscar-se a l’encert o al desencert del resultat final.

L’objectiu a assolir és ambiciós. Cada una de les peces està destinada a ser una joia per se. Una representació artística amb un valor intrínsec a ella. És una catalogació que manté al marge la condició dels materials o al possible us de pedres precioses, perles o brillants. Senzillament la peça, despullada d’ornaments, o no, és creada per a esdevenir una obra d’art.

Evidentment no és en Roger sol l’únic responsable de tot el procés creatiu. En ell hi recau la responsabilitat del disseny inicial, però al darrere hi ha tot l’equip que treballa, conjuntament amb ell, en cada projecte. Ell ha aportat una onada fresca i un sistema de treball molt participatiu, amb una forta implicació d’aquest grup de treball que, amb el anys, ha anat canviant fins a assolir l’equip actual i ha esdevingut la clau de l’èxit. Aquesta col·laboració flueix amb una harmonia natural gràcies a la cohesió que ha aconseguit el grup al llarg dels anys. Han après a fer pinya quan cal i han sabut trobar els espais per a que cadascun pugui desenvolupar el seu projecte personal dins l’empresa. Aprofitar les fortaleses individuals per a enfortir aquest ambiciós projecte comú. Aplicant els valors de companyonia propis de l’esport en equip i fomentant la fraternitat inherent a una comunitat universal, han assolit un nivell de connexió propi del millor company de dansa.

Sobre aquesta base sòlida se seguirà construint la marca ARIOR igual com ho ha fet fins ara: investigant i experimentant amb materials i textures diverses, jugant amb colors i formes i gaudint del procés creatiu que culminarà en la producció d’unes joies dotades de gran bellesa i d’extrema qualitat.
Cada joia ARIOR té una identitat pròpia i recognoscible. Una personalitat única fruit de la confluència d’aquesta innovació permanent amb la tradició d’un art mil·lenari.