Innovació

Entre les diferents línies de producte que treballem a Arior, podeu trobar un extens assortit de joies; a més d’arracades, penjolls, anells, polseres i collarets, descobrireu també una amplia varietat de tipologies de creus, medalles, botons de puny, clauers i, fins i tot, didals.
Peces, totes elles, realitzades integrament al nostre taller de Barcelona. Des de la creació del model, el motllo i la fundició, passant per l’aplicació del color, el clavat de pedres, fins l’acabat final.

Durant el nostre recorregut en el món de la joieria hem treballat diferents tècniques, investigant i experimentant de noves. Però el tret característic d’Arior durant aquests anys ha estat el color. Tenint en compte la ciutat en la que ens trobem i els lligams de la família Figueras amb el modernisme i les arts decoratives és natural trobar joies amb un gran ventall de colors influïts tant  pel Mediterrani  com per l’art de Gaudí.

Des dels orígens hem treballat l’esmalt al foc aplicat sobre metalls nobles, reproduint en anells, creus, penjolls, el trencadís de Antoni Gaudí.

Després de molts anys fem models amb diferents estils de trencadís, no ens vam voler quedar endarrere i vam anar més enllà. L’any 2003, vam començar a investigar diferents maneres d’esmaltar, com per exemple afegint sorres fines a l’esmalt , introduint així l’esmalt gibré, el palló trinxat i el vitri sobre l’esmalt entre altres.
És a partir d’aquest domini, que el neguit per a seguir avançant ha culminat amb això que hem batejat com Col·lecció Pigments, que sorgeix amb el repte d’aconseguir la integració total del color i la textura. Així arriba en 2009 una nova línia de producte que parteix de formes, textures i colors que podem reconèixer en la natura i es materialitzen amb sobrietat i elegància.
Amb aquesta col·lecció, l’esclat de color arriba a la seva màxima potència, explora noves aplicacions que sorprenen a cada col·lecció i no deixen a ningú indiferent.

Per al disseny i la materialització dels originals, combinem la tradició artesanal apresa, amb les noves tecnologies, que ens ofereixen noves possibilitats de dissenys.

Amb la inquietud de construir noves visions, al 2007 vam començar a experimentar amb la manipulació i combinació de diferents metalls i diferents acabats. I es com sorgeix la línia Fusió. Un joc amb estructures i muntatges, que inspira aquesta col·lecció de formes orgàniques, creant tot un món arquitectònic dins la joieria.
En aquest sentit, la col·lecció Fusió parteix de dissenys on res es deixa al atzar, cada prototip s’estudia amb deteniment, es mesura al mil·límetre, es rectifica, si cal, fins que encaixa a la perfecció. I com els plànols d’un arquitecte es materialitza en una petita obra d’art.